Sunday, 22 October 2017

lepak bowling FF

Assalamualaikum:)



Sejak masuk FFB nie Alhamdulillah semua event yang FFB buat orang join, Alhamdulillah semua event seronok:> dari iftar sampai lah bowling baru nie sangat seronok , dan setiap event mesti ada je yang baru jumpa dan walaupun baru jumpa tapi mcm dah lama jumpa :> , and utk bowling nie best dia sbb semua FF ada FFA FFB & FFZ and and and and and and and kali nie ada kak el :D finally dpt jumpa kak el admin FFZ . sebenarnya tak tahu pn yang kak el ada sbb yelah org pn konfem join last minit hahah:I tapi bila sampai2 je tgk kak el ada wuhuuuuuu:)





Masa bowling sempat buat surprise birthday kak el :) sorry kak el gigih kak el Tanya sorang2 sape je yang tahu pasal surprise tuh :D and rayyan you so cute lah geram je tgk si rayyan nie :> and serius ckp kak el Nampak cantik depan2 hahah:P  “kak el Nampak lain bile depan2, sebelum jumpa nie tgk kat gambar kak el mcm garang , sombong je haha and tgk kak el kat gambar Nampak mcm berisi and tinggi tapi alahaiii comel nya aihh kecik jugak kak el nie” okey tuh ayat masa kali pertama jumpa:} nice to meet you kak el <3 in shaa allah ada rezeki kita jumpa lagi :D



kak el yang tgh2 pakai jeket coklat:)





seebuah pertemuan FF

Assalamualaikum dah lama buat habuk dekat blog nie haha :) so ari nie agak rajin nak post ermmm sebenarnya dari ari tuh nak post tapi kerajinan tuh takde kahkah , so ari nie nak cerita pasal iftar fitri’s family bulan puasa and gathering masa raya hahhh ambik kau cerita berapa bulan perap tuh , dan mungkin post kali nie agak panjang :\ nak baca , baca lah , kalau taknak dah p blog lain huhu :P k gurau :p



Pada bulan puasa lepas kami ada buat iftar sama2 dan kat situ lah kami berjumpa buat pertama kalinya mmg tak ramai pn yang join yelah factor geografi kata kan hahaha tapi Alhamdulillah allah izinkan kami yang terpilih utk bersua muka cehwahh ayat hang:P mula mmg krik2 lah kan masa jumpa tuh tapi sekejap je lepastuh terus riuh café kak diejah hahaha borak gelak dah macam lama sgt kenal mcm dah selalu jumpa:D dari situ kami yang join iftar semakin rapat hahah ,lepas iftar tuh kitaorang pn p umah abg bai(bazli unic) sbb abg bai ajak tido umah dia, sbb boleh sahur and buka sama2 dengan family dia-ahh rindu plak kat si affan-,




8/7 ari tuh kami jumpa balik p tgk wayang and sambut birthday kak ros kami hahah seperti biasa sgt riuh hahaha, and Alhamdulillah 15/7 ari tuh kami jumpa balik utk p open house abg bazli UINC, umah kak ila and umah kak iera , hahhh Nampak tak allah aturkan pertemuan tuh sgt indah :D yelah lepas iftar tuh tak jumpa sgt dan semua dok kata rindu bile lah boleh jumpa balik hahah see allah dngr luahan kita jadi 3 minggu hujung minggu tuh kami dok jumpa ja , asyik2 muka yang sama ja hahaha Alhamdulillah :)



23/7 hari yang paling ramai FFB tak boleh move on sbb tarikh ni kami FFB buat gathering raya and jemput semua ff yang lain, Alhamdulillah gathering nie berjalan dengan lancar dan ofkos penuh gelak tawa, jujur kebanyakan antara kami baru pertama kali jumpa tapi borak mcm dah lama kenai , haha mmg dah selalu chat kat group tapi ada jugak yang mcm aku hanya perati je sekali sekala ja masuk haha , tapi bila dah jumpa depan mata mcm nie -ehh btul ke nie dia lain je- hahaha , sebagai contoh KAK HANA serius ingat mcm pemalu tapi depan mata ya allah lain haha *opss sory kak hana* and the best part is bila bergambar ya allah, ALANG dengan DAYAH SITUT-ADMIN GROUP- tak pernah nak behave , rasa gambar dia orang yang behave sikit je yang lain semua ke laut hahaha * sorry alang and kak dayah-

Okey lah kalau nak cerita satu2 mmg byk tapi takpelah kongsi hat nie ja haha, nie pn sbb terasa rindu kat blog hahah tu yang cerita jugak:P jumpa di next cerita in shaa allah, tapi pasai apa lah tetiba keluar Bahasa kedah nie aihhh :I okbai:p


p/s FF = Fitri’s Family , fans club Fitri Haris a.k.a Angah, jujur kata fans club nie lain dari yang lain, sgt lain :) ahli FF je tahu mcm mane rasa aura kekeluargaan dan ukhwah yg terbina nie , syukran jiddan angah atas asbab pertemuan ini,walaupun ada je masalah tetap syg FF saranghae Angah –minilove-

Tuesday, 2 June 2015

LELAKI MURAHAN

Lelaki "murahan" adalah lelaki yang suka usha/mengurat perempuan..
alasan yang paling tak boleh blah,

"Aku nak cari bakal bini bro..."

Padahal malam tadi baru mesej dengan awek lain.

Minggu lepas pun baru call dengan perempuan lain.

- Tarbiah Sentap

Monday, 11 August 2014

HATI

assalamualaikum.... tetiba hari nie rasa nak post.. tapi tak tahu nak post ape.. tapi hati ckp post je ape-2 biar lah org baca ke org tak baca ke tuh lain cerita asal kan kita post...hati selalu mintak benda yg kadang kita tak jangka ... tak kira lah bende kecik sampai ke besar... antara kita jangka atau kita tak jangka itu semua gerak hati kita..




HATI!! selalu berbolak balik kan.. hati kita selalu rasa tak tenang, hati kita selalu gelisah.. kenapa kita selalu rasa hati kita tak tenang , kenapa hati kita selalu berbolak balik... hati manusia yang ingin berubah atau berhijrah akan selalu di uji oleh allah.. allah kan datang kan ujian yg sangat kita tak jangka dalam diri kita...


HATI!! kita harap kau akan kuat untuk tempuh pelbagai jenis dugaan yang akan mendatang, aku hanya lah manusia biasa , kadang aku tak kuat nak tahan bisikan syaitan... wahai hati aku harap kau akan selalu istiqamah ... aku ingin menjadi seorang wanita solehan yang mampu mengubah kehidupan mak abah aku di dunia dan akhirat...

" ya allah engkau pegang lah hati, aku ikhlas kan hati nie.. dan aku serah kan seluruh hati nie kepadaMu ya allah"